Μαθήματα

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Τα μαθήματα αρχίζουν την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου μέχρι και την τελευταία Κυριακή του Μαΐου

Ζω και εργάζομαι στο Κέντρο Σύγχρονης Κεραμικής το οποίο βρίσκεται στην Αβραμηλιά του νομού Καβάλας. Μοιράζομαι τις ίδιες ανησυχίες με αρκετούς ανθρώπους που επισκέπτονται το χώρο μας για μικρά ή μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Τα ενδιαφέροντά μας αφορούν γενικά την τέχνη και τις εκφράσεις της, αλλά ειδικότερα εστιάζονται στην κεραμική. Βλέπουμε το χώρο μας ως μια τεράστια πειραματική σκηνή που μέσα σε αυτήν αγγίζουμε με οικειότητα τη μοναδικότητα της τέχνης μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση υλοποιούνται είτε ημερήσια μαθήματα σε ετήσια βάση, είτε πολυήμερα σεμινάρια.

Στην πρώτη περίπτωση, υλοποιούνται ημερήσια μαθήματα ανά 15 ημέρες, με μικρά τμήματα, τα οποία ξεκινούν την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται την τελευταία Κυριακή του Μαΐου. Η επαφή μας με τους μαθητές καλύπτει την ανάγκη για επικοινωνία και συζήτηση για θέματα της κεραμικής. Νέοι και λιγότερο νέοι, δυναμικοί, γεμάτοι όνειρα και ιδέες, δουλεύουν με τον πηλό και πειραματίζονται με τη φόρμα, το χρώμα, τα υαλώματα, αλλά και με τεχνικές εναλλακτικών ψησιμάτων σε ειδικούς φούρνους, δοκιμάζοντας τις γνώσεις τους. Τα μαθήματα προσαρμόζονται ανάλογα με τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Στη δεύτερη περίπτωση, οργανώνουμε πολυήμερα σεμινάρια όπου ολιγομελείς ομάδες από επαγγελματίες και ερασιτέχνες κεραμίστες διδάσκονται νέες τεχνικές, εξελίσσουν άλλες, ήδη γνωστές σε αυτούς, ξεπερνούν προβλήματα και στο τέλος-τέλος, μετουσιώνουν όλα αυτά και τα προσαρμόζουν στην προσωπική τους έκφραση, αισθητική και κοσμοαντίληψη.
www.ceramics-camp.com
Όλα αυτά εμπλουτίζονται και ενισχύονται από την ολοήμερη συνύπαρξη και επαφή των συμμετεχόντων.

Ενδιαφέρομαι

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία.